Ronde glazen salontafel

Een ronde glazen salontafel ziet er vaak erg mooi uit, maar is dit wel ook even handig? Hieronder staan de voor- en nadelen van een ronde glazen salontafel op een rijtje.

Voordelen

Het grootste voordeel van een ronde glazen salontafel is waarschijnlijk dat het er gewoon heel erg mooi uitziet. En glazen tafels zijn veel lichter in een woonkamer dan een grote donkere tafel, vooral in kleinere woonkamers ziet een woonkamer er veel minder klein uit als je gebruik maakt van een glazen salontafel in plaats van een bijvoorbeeld donkerhouten salontafel.

Nadelen

Een ronde glazen salontafel heeft ook wel een aantal nadelen. Een glazen tafel wordt erg snel vies, vlekken zijn heel snel te zien en je blijft bezig met het schoonhouden van de tafel. Ook gaat een glazen tafel veel sneller kapot dan bijvoorbeeld een houten tafel, glas breekt erg snel en kan maar weinig hebben. Bovendien, als de tafel breekt dan krijg je allemaal glasscherven die erg scherp kunnen zijn en waar je verwondingen door op kunt lopen, zeker met jonge kinderen is dit een erg groot risico. Je moet dus het een en ander overwegen voor je een ronde glazen salontafel koopt.